Winterbanden

Home/Banden/Winterbanden

Grip op de weg ook in de herfst

Al vanaf temperaturen onder de 7 °C rijden winterbanden beter en veiliger dan zomerbanden.

Dat betekent in Nederland dus concreet: vanaf oktober tot en met april. Zomerbanden zijn – vanwege het materiaal – per definitie niet geschikt voor winters weer, ongeacht de profieldiepte. Omdat winterbanden zijn gemaakt van een zacht/soepel rubber en voorzien zijn van een speciaal lamellen profiel, bieden zij bij koud weer een betere grip op zowel droog als nat wegdek. Niet alleen bij vorst, sneeuw en ijzel in de winter, maar όόk in de herfst – als de wegen glad zijn door hagel of regen. Met winterbanden is uw remweg maar liefst de helft korter dan met zomerbanden; dus bijvoorbeeld 30 in plaats van 62 meter bij een noodstop vanaf 50 kilometer per uur.

WinterbandenWinterbanden

Banden diensten

Autobanden
Zomerbanden
Winterbanden
All-Season banden
Gebruikte banden
Bandenwissel
Balanceren
Banden opslag
Reparatie autobanden
Uitlijnen
TPMS Sensoren

Ben ik verplicht om winterbanden aan te schaffen?

Ieder land heeft zo zijn eigen regels en dat geldt dus ook voor welke banden er onder een auto moeten. In Nederland is het gebruik van winterbanden niet verplicht, maar het wordt wel sterk afgeraden om tijdens winterse omstandigheden met zomerbanden de weg op te gaan. U moet er ook rekening mee houden dat winterbanden in veel andere Europese landen wél verplicht zijn, dus mocht u een wintersportvakantie in gedachten hebben ergens ver weg in Oostenrijk, zult u toch winterbanden moeten aanschaffen.

Over de zin en onzin van winterbanden

Winterbanden zijn ontwikkeld om extra veiligheid te bieden tijdens (onverwachte) winterse omstandigheden. Wist u dat het rubber van zomerbanden zelfs kan bevriezen, waardoor u nog nauwelijks grip op de weg zult hebben? Door het diepere profiel van de winterband is er minder risico met aquaplaning (watergladheid)

Onderzoek heeft uitgewezen dat de remweg van een winterband zelfs wel 40% korter kan zijn dan die van een ander type band. Dat is tijdens sneeuw en ijs geen slecht gegeven.

Winterbanden zijn van een ander soort rubber waardoor ze flexibel blijven, ook tijdens winterse omstandigheden. Het aanpassen van de bandenspanning in zomerbanden kan juist erg gevaarlijk zijn.

Natuurlijk kosten winterbanden geld, maar u spaart er ook uw zomerbanden mee. Als u de helft van het jaar met winterbanden rijdt kunt u dus twee keer zo lang van uw banden genieten en betaalt u uiteindelijk dezelfde prijs.

Uw specialist voor betrouwbare autobanden en velgen

ARAT autobanden en velgen is gevestigd aan de Staverenstraat 8 in Deventer en is 6 dagen per week geopend, dus ook op zaterdag.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij ons hoeft u geen afspraak te maken.

Bezoek onze locatie

Tevreden klanten bij Arat Autobanden

Gisteren zeer goeie Service verkregen en wat een Gastvrij bedrijf. Kopje koffie en de Band zat er op voor ik het wist en de prijs was super. Dank voor de Service.

H.Peters

Perfect geholpen! Hier gaan wij zeker weer naar toe. Super vriendelijk & snel geholpen zonder afspraak.

J.Rook

Net mijn banden laten balanceren. Ze zagen meteen dat er centreer ringen tussen moesten i.v.m. ruimte tussen velg en naaf. Super. Doel gericht opgelost en nog een snelle betaalbare service ook. Arat zeker aan te bevelen. Bedankt voor de super service

F.Dengerink

Goede prijs – kwaliteit verhouding. Snelle service. Vriendelijke mensen

R.Levering

Geweldig snelle service en teamwork! Leuk om naar te kijken .

J.Groeneveld