TPMS Sensoren

Home/Banden/TPMS Sensoren

TPMS: Meer veiligheid op de weg

ARAT Autobanden is gespecialiseerd in het aanbrengen van TPMS sensoren.

Dit is het bandenspanning controle systeem dat sinds 2014 voor alle nieuw geregistreerde auto’s verplicht is geworden. Het monteren van deze sensoren is een werk dat deskundig moet worden uitgevoerd zodat de informatie over uw bandenspanning op de juiste manier en tijdig naar u als bestuurder wordt doorgegeven. ARAT Autobanden heeft de juiste kennis en apparatuur in huis.

Banden diensten

Autobanden
Zomerbanden
Winterbanden
All-Season banden
Gebruikte banden
Bandenwissel
Balanceren
Banden opslag
Reparatie autobanden
Uitlijnen
TPMS Sensoren

Wat is TPMS?

Dit is een controle systeem dat de spanning van uw banden voortdurend in de gaten houdt waardoor u een stuk veiliger kunt rijden. Onderzoek heeft aangetoond dat er op jaarbasis vele duizenden ongelukken op de weg gebeuren die direct te wijten zijn aan een verkeerde bandenspanning. Om deze reden is besloten tot het invoeren van een waarschuwingssysteem dat toezicht houdt op de bandenspanning.

Als de spanning te laag wordt krijgt u via een lampje op uw dashboard een waarschuwingssignaal dat er iets niet in orde is en dan moet u direct actie ondernemen.

Heeft u misschien een band met een klein lek? U heeft zelf vermoedelijk niet direct iets in de gaten, maar de TPMS sensoren geven het onmiddellijk aan. Hierdoor vermijdt u gevaarlijke situaties op de weg. ARAT Autobanden vertelt u er graag meer over.

Verschillende soorten TPMS-systemen

Er zijn inmiddels twee soorten TPMS-systemen op de markt verkrijgbaar. Het systeem waar wij bij ARAT Autobanden mee werken (het direct systeem) werkt dus met sensoren die gemonteerd moeten worden op de band. Het andere systeem (Indirect systeem) zit bij de nieuwere auto’s ingebouwd en werkt met software, en wordt bij nieuwe auto’s standaard toegevoegd.

Meer weten?

Wilt u meer weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij bespreken de mogelijkheden graag. U bent bij ons van harte welkom.

Uw specialist voor betrouwbare autobanden en velgen

ARAT autobanden en velgen is gevestigd aan de Staverenstraat 8 in Deventer en is 6 dagen per week geopend, dus ook op zaterdag.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij ons hoeft u geen afspraak te maken.

Bezoek onze locatie

Tevreden klanten bij Arat Autobanden

Gisteren zeer goeie Service verkregen en wat een Gastvrij bedrijf. Kopje koffie en de Band zat er op voor ik het wist en de prijs was super. Dank voor de Service.

H.Peters

Perfect geholpen! Hier gaan wij zeker weer naar toe. Super vriendelijk & snel geholpen zonder afspraak.

J.Rook

Net mijn banden laten balanceren. Ze zagen meteen dat er centreer ringen tussen moesten i.v.m. ruimte tussen velg en naaf. Super. Doel gericht opgelost en nog een snelle betaalbare service ook. Arat zeker aan te bevelen. Bedankt voor de super service

F.Dengerink

Goede prijs – kwaliteit verhouding. Snelle service. Vriendelijke mensen

R.Levering

Geweldig snelle service en teamwork! Leuk om naar te kijken .

J.Groeneveld