Bandenwissel

Home/Banden/Bandenwissel

Bij ARAT Autobanden snel en veilig een nieuwe band

Wanneer het tijd is voor uw bandenwissel bent u bij ARAT Autobanden aan het juiste adres!

Of het nu gaat om het wisselen van uw zomerbanden of het wisselen van uw winterbanden, wij zorgen dat u snel de weg weer op kunt.

Een wiel verwisselen… dat kan toch iedereen? Misschien wel, en soms moet het ook als u bijvoorbeeld met een lekke band aan de kant van de weg staat. Maar als u aan een nieuwe set banden toe bent en de banden moeten verwisseld worden, dan kunt u dit laten doen door een erkend bedrijf met de juiste apparatuur voorhanden. Bij ons is dit klusje in een mum van tijd voor u geklaard. Indien nodig balanceren wij de wielen van uw auto ook, zodat u weer snel op pad kunt.

Banden diensten

Autobanden
Zomerbanden
Winterbanden
All-Season banden
Gebruikte banden
Bandenwissel
Balanceren
Banden opslag
Reparatie autobanden
Uitlijnen
TPMS Sensoren

ARAT Autobanden levert alle merken

Bij ons kunt u terecht voor de A-merken zoals Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop en Vredestein, maar ook voor andere merken zoals Uniroyal, Fulda, Novex, Hifly, Falken, Toyo en Nokian. Met meer dan 2.000 banden op voorraad behoren wij tot een van de grootste en goedkoopste aanbieders van nieuwe en gebruikte banden in Deventer en omstreken. Wij houden de autobandenmarkt voortdurend in de gaten, zodat wij u altijd de best mogelijke banden zo goedkoop mogelijk kunnen aanbieden. Dit geldt zowel voor nieuwe als voor betrouwbare tweedehands banden en voor alle mogelijke maten.

Welke maat heb ik nodig?

Bij autobanden kun je ook nog eens kiezen uit een grote verscheidenheid aan maten.

De bandenmaat wordt aangegeven door een combinatie van factoren waaronder de breedte en de hoogte van de band, het type, de velgmaat, het draagvermogen en de snelheidsindex. Voor uw veiligheid is het dan ook belangrijk dat u precies de juiste bandenmaat kiest, zodat u zorgeloos de weg op kunt. Mocht u bijvoorbeeld overwegen om over te gaan op een ander bandentype, dan kunnen wij eenvoudig berekenen wat voor u de beste opties zijn.

Is een A-merk niet altijd beter dan een B-merk?

Op het eerste gezicht zou je denken van wel. Autobanden met een A-merk zijn kwalitatief uiterst betrouwbaar en geven over het algemeen meer comfort. Ze hebben ook een wat lagere rolweerstand dan een band met het B-merk. Dit betekent dat u minder brandstof verbruikt en dat uw banden minder hard slijten. Maar banden met het A-merk zijn duurder en als u bijvoorbeeld maar weinig in de auto zit is de keuze voor een goed en betrouwbaar B-merk helemaal zo gek nog niet.

Over de bandenspanning

Het bijhouden van de juiste bandenspanning wordt door veel weggebruikers nog wel eens over het hoofd gezien. Een vervelend klusje om ergens bij een benzinestation in de gure wind naast uw band op het asfalt te zitten om te kijken of alles wel in orde is met de bandenspanning. Toch is het van groot belang om de banden op de juiste spanning te houden.  Een te zachte band, maar ook een band die te hard is opgepompt, heeft direct invloed op de rijveiligheid, de slijtage en het brandstofverbruik. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan de helft van de Nederlandse weggebruikers met een verkeerde bandenspanning rondrijdt.

Uw specialist voor betrouwbare autobanden en velgen

ARAT autobanden en velgen is gevestigd aan de Staverenstraat 8 in Deventer en is 6 dagen per week geopend, dus ook op zaterdag.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij ons hoeft u geen afspraak te maken.

Bezoek onze locatie

Tevreden klanten bij Arat Autobanden

Gisteren zeer goeie Service verkregen en wat een Gastvrij bedrijf. Kopje koffie en de Band zat er op voor ik het wist en de prijs was super. Dank voor de Service.

H.Peters

Perfect geholpen! Hier gaan wij zeker weer naar toe. Super vriendelijk & snel geholpen zonder afspraak.

J.Rook

Net mijn banden laten balanceren. Ze zagen meteen dat er centreer ringen tussen moesten i.v.m. ruimte tussen velg en naaf. Super. Doel gericht opgelost en nog een snelle betaalbare service ook. Arat zeker aan te bevelen. Bedankt voor de super service

F.Dengerink

Goede prijs – kwaliteit verhouding. Snelle service. Vriendelijke mensen

R.Levering

Geweldig snelle service en teamwork! Leuk om naar te kijken .

J.Groeneveld