All-season-banden

Home/Banden/All-season-banden

De 4-seizoenen band: Een perfecte combinatie

Dat klinkt ideaal… Banden waarmee je tijdens elke dag in het jaar veilig op pad kunt gaan. En er is zeker wat voor te zeggen.

Voor automobilisten die vrijwel uitsluitend op de vlakke wegen in Nederland rijden, kunnen 4-seizoenenbanden (4- season, all weather) een goede keuze zijn. Dit type banden beschikt namelijk over een rubbersamenstelling die ook voldoende grip biedt op verregend, vuil of glad wegdek. Een 4-seizoenenband levert echter niet dezelfde prestaties als een zomerband (bij hogere temperaturen) of een winterband (bij lage temperaturen en winterse buien). Gaat u met winterse omstandigheden de weg op, dan bieden winterbanden u meer veiligheid en grip op de weg.

Banden diensten

Autobanden
Zomerbanden
Winterbanden
All-Season banden
Gebruikte banden
Bandenwissel
Balanceren
Banden opslag
Reparatie autobanden
Uitlijnen
TPMS Sensoren

De voordelen van 4-seizoenen banden

  • Goede oplossing voor een milde winter

4-seizoenen banden zijn tijdens een zachte winter veilig en geven genoeg grip. Let wel, een zachte winter. Mocht Koning Winter echt toeslaan, dan is het toch beter om voor de echte winterbanden te gaan, aangezien die speciaal voor barre omstandigheden ontwikkeld zijn. Maar het klopt, die barre omstandigheden komen hier in Nederland maar zelden voor dus doorgaans zijn 4-seizoenen banden een goed alternatief.

  • Ieder jaar de banden verwisselen is niet langer nodig

Wist u dat meer dan 3 miljoen mensen ieder jaar hun banden verwisselen? De meeste mensen doen dat in de garage en dat doet de garagist niet voor niets. Als de nieuwe ijstijd zijn intrede nog niet heeft gedaan kunt u zich die uitgave met 4-seizoenen banden besparen.

  • All season banden zijn ‘s-winters toegestaan in sommige landen

In Oostenrijk en Duitsland zijn 4-seizoenen banden vooralsnog toegestaan in de winter. Let wel, deze banden moeten dan wel voor 31 december 2017 gemaakt zijn. Banden die later geproduceerd zijn moeten voorzien zijn van een speciaal symbool. In veel andere landen kunt u in de wintermaanden niet terecht met de all-season banden. Wij lichten u graag voor aangaande de mogelijkheden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als u meer rijdt dan zo’n 20.000 km per jaar, zomer- en winterbanden wellicht een betere optie zijn. Het blijkt dat 4-seizoenenbanden sneller slijten, zodat u in dat geval wellicht beter af zult zijn met afzonderlijke zomer-  en winterbanden.

Autobanden arat

Uw specialist voor betrouwbare autobanden en velgen

ARAT autobanden en velgen is gevestigd aan de Staverenstraat 8 in Deventer en is 6 dagen per week geopend, dus ook op zaterdag.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij ons hoeft u geen afspraak te maken.

Bezoek onze locatie

Tevreden klanten bij Arat Autobanden

Gisteren zeer goeie Service verkregen en wat een Gastvrij bedrijf. Kopje koffie en de Band zat er op voor ik het wist en de prijs was super. Dank voor de Service.

H.Peters

Perfect geholpen! Hier gaan wij zeker weer naar toe. Super vriendelijk & snel geholpen zonder afspraak.

J.Rook

Net mijn banden laten balanceren. Ze zagen meteen dat er centreer ringen tussen moesten i.v.m. ruimte tussen velg en naaf. Super. Doel gericht opgelost en nog een snelle betaalbare service ook. Arat zeker aan te bevelen. Bedankt voor de super service

F.Dengerink

Goede prijs – kwaliteit verhouding. Snelle service. Vriendelijke mensen

R.Levering

Geweldig snelle service en teamwork! Leuk om naar te kijken .

J.Groeneveld